qilima INDIAN

Arti i bërë qilima u prezantua në Indi, ndoshta nga manjatit të madh Akbar (1556-1605) solli weavers persiane së bashku me artistë të aftë kryesisht për prodhimin e qilima për pallatin e tij. Gjatë 16, 17 dhe 18 shekullit shumë qilima të hollë të përdredhur këtu nga leshi më të mirë dhe mëndafshi, me modelet persiane. Cilësia u mbyt gjatë shekullit 19 deri në mesin e shekullit 20, me përjashtim të disa prodhime të vogla në qytetet e Srinagar, Amritsar dhe Agra. Pas pavarësisë në 1947, struktura komerciale ishin rigjenerim. Edhe pse shumica e weavers u zhvendos në Pakistan, ata erdhën në veprim përsëri për shkak të përqendrimit në edukimin e të rinjve dhe grave. Sot vendi është eksportues shumë i madh i lirë, qilima të punuar me dorë të cilat ndryshojnë në cilësi dhe janë bërë shpesh me modele klasike persiane dhe kineze. Për të thonë se origjina e një qilim indian shpesh përdoret një prefiks: Indo Gabbeh të cilat janë shumë të ndryshme nga një Gabbeh persiane për shembull. rugs tjera nga India janë shitur nën emrat e Amritsar, Bhadohi, Jaipur, Kashmir, Srinagar dhe Mirsapur.

INDIAN MAHAL
INDIAN MAHAL
INDOSAROUGH
INDOSAROUGH
SAVONNERIE
SAVONNERIE
SIRENE
SIRENE
SERENE
SERENE
KASMIR mëndafshi pambuku
KASMIR mëndafshi pambuku
KASMIR mëndafshi mëndafshi
KASMIR mëndafshi mëndafshi
AGRA
AGRA
JAIPUR
JAIPUR